Üdvözlöm honlapomon!

Ez az oldal elsősorban a Becsülettel élünk és halunk című könyvem bemutatása céljából jött létre. A feltöltött anyagok egy része szorosan kapcsolódik a könyv tartalmához, más része pedig hasonló, engem érdeklő témákat érint.

                                                                              Selmeczi István

Nemzeti Összetartozás Napja – Szomód, 2016.06.04

Fotók: a Szomód menüpont alatt

IMG_4700

Megjelent, megvásárolható:

borító cs.g.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Kedves Barátaim!

Az alábbi elképzelésem megvalósításához kérem szíves segítségüket, segítségeteket.

Az elmúlt években könyvszerkesztéshez történő adatgyűjtés céljából nagyon sok emberrel beszélgettem, akiktől számtalan érdekesnél érdekesebb történetet hallottam, melyek nagy része – mivel azok nem tartoztak szorosan a könyvek témájához – nem került be a végleges dolgozatokba. Ezek az általában családi sztorik teljesen különböző tárgyköröket érintettek. Volt közöttük kalandos, volt tanulságos, volt vidám és volt megható is, de egyik sem volt unalmas. Belegondoltam a saját családom históriájába és rájöttem, hogy az ilyen „mesék” mindenki környezetében megtalálhatóak, és jó lenne ezeket minél több emberrel megosztani.

Kérek mindenkit, akit e sorokkal megtalálok, kutasson az emlékei között, hogy családjának, környezetének krónikájában van-e olyan történet, melyek a XX. század egy-egy jellemző történelmi korszakában, helyzetében játszódott (háborúk, tanácsköztársaság, 56-os forradalom, Rákosi rendszer, Kádár korszak, rendszerváltozás, magyarként élni az elszakított országrészekben). Ha megvannak a történetek, kérem, azokat valamelyik elérhetőségemre eljuttatni szíveskedjenek, szíveskedjetek. Terveim szerint a kapott anyagokat – melyek lehetnek néhány sorosak és több oldalasak is – összegyűjtöm és az internetes oldalamon a küldő nevének, lakhelyének feltüntetésével együtt megjelenítem. Szeretnék egy nagy, színes, magyar emberek által megélt históriákból összeállított csokrot megismertetni minél többünkkel.

A küldeményeket várom kézzel írt formában (címem: 2896 Szomód, Fő u. 24.) vagy elektronikusan is (e-mail címem: s72steve@gmail.com). A honlap, melyen az írások olvashatóak lesznek: http://selmecziistvan.ininet.hu/.

Kérem, hogy a felhívásomat továbbítsák, továbbítsátok olyan ismerősöknek, akik birtokában lehetnek a keresett témájú történeteknek.

Köszönöm a segítséget.

Baráti üdvözlettel:

Selmeczi István

2014. szeptember 20-án az esztergomi Szent Anna ferences templomban ünnepélyes keretek között posztumusz vitézzé avatták Lantai Vince magyar királyi posztumusz hadnagyot.

 honlapra

  

„Csak egy éjszakára küldjétek el őket:

Hosszú csahos nyelvvel hazaszeretőket.

Csak egy éjszakára:

Vakitó csillagnak mikor támad fénye,

Lássák meg arcuk a San-folyó tükrébe,

Amikor magyar vért gőzölve hömpölyget,

Hogy sirva sikoltsák: Istenem, ne többet.”

                                               Gyóni Géza:

                                     Csak egy éjszakára…

 

 

DSCF1374

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

3 Responses to Üdvözlöm honlapomon!

 1. Tisztelt Selmeczi Úr !

  Nagy érdeklődéssel olvastam könyvének bokodi bemutatójáról szóló hírt a megyei lapban. ( 24 óra 2013 10. 25. 3.l)
  A József Attila Megyei és Városi Könyvtár helytörténeti gyűjteménye számára szeretnénk 2 példányt kérni, vásárolni belőle.
  Mivel a napló szerzője megyénkből származik, értékesek és érdekesek lehetnek a könyvben szereplő események, azok feldogozása. Ezért közgyűjtemény(ünk)ben történő elhelyezése fontos lenne.
  Kérem legyen szíves megírni, hol -, milyen formában és mennyiért jutunk hozzá a műhöz .
  Szívességét a köz nevében is köszönöm, várom válaszát és tisztelettel üdvözlöm :
  Dr Horváth Géza
  helytörténész-könyvtáros
  Tatabánya
  József Attila Megyei és Városi Könyvtár
  Fő tér 2.
  2800

  • s72steve szerint:

   Tisztelt Horváth Úr!
   Köszönöm szíves érdeklődését, jelentkezni fogok telefonon.

 2. Császár Ildikó szerint:

  Kedves Selmeczi István úr!
  Az én Édesapám is végigjárta a Doni halálutat oda, és szerencsére vissza is. 1943 tavaszán érkezett haza betegen, tetvesen, karanténban tartották vagy két hónapig Pécsett, ahol korábban kiskatona volt. Leszerelése után párhónappal kapta meg a SAS behívót, és Pécsiekkel kellett indulnia is …
  Hol lehet az Ön könyvét megkapni? Minden visszaemlékezést falok.
  Üdvözlettel, köszönettel
  Császár Ildikó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük